Här fylls livet med tro

Att i detaljerna landar det ogripbara

Gåtan om Livet. Jag vill inte riktigt lösa den, bara leva mitt i den. Det bor en utforskande, nyfiken, troligtvis en Peter Pan-liknande person inom mig som aldrig någonsin vill växa upp. För jag är rädd att jag kanske glömmer bort hur man leker.. I Mark 10:13-16, säger Jesus att vi ska ta emot Guds rike som ett barn. Jag tänker. Nyfiket, spontant och med ett öppet hjärta. Tänker också att Guds rike är sammanflätat med den värld vi lever, i det fördolda. Jag önskar för mitt liv att jag alltid vill tillåta mig själv att gräva efter dess skatter och att jag lägger annat åt sidan och går, då ledtrådar som gör mitt liv vackrare och mer levande visar sig. Att jag hinner stanna upp längst vägen och upptäcka de vackra blommorna som kantrar den. För här bor hemligheter. Här kan vi röra vid himlen och höra när den viskar. Här tror jag livet fylls med tro. Att i detaljerna landar det ogripbara och lägger sig till ro. Det är här livet omfamnas och blir i hjärtat helt.

Stanna upp längst vägen

Gud bor i hela vår skapelse

och han vill bo i ditt hjärta

Vattnet som ger liv

© Copyright - Grafitgrå 2024