Möbelguide

Att hitta rätt möbler till sin trädgård kan kännas som en djungel. På denna sida kommer hjälper vi dig med allt ifrån att hitta den perfekta kombon av betongmöbler som passar just dig och din uteplats till skötselråd. Häng med!

Varför Grafitgrås betongmöbler?

Alla våra betongmöbler är tillverkade i Småland, något som vi är väldigt stolta över. Vi gjuter betongen själva i vårt gjuteri i Kaxholmen och metallen svetsas inte långt därifrån.

Våra möbler kan stå ute året om, i alla väder. För vem har tid och plats att flytta in och ut möblerna när snön kommer? Eller lust att oroa sig för att möblerna ska blåsa bort vid storm? Eftersom de är tillverkade av just betong har de också en lång livslängd. Läs mer om vårt hållbarhetstänk här. Ofta är betongbord från andra leverantörer faktiskt inte gjord av ren betong, utan betongen blandas ofta med andra tillsatser. Detta gör att de ofta inte klarar av minusgrader och snö.

Vänta inte till våren

Ett tips från oss: vänta inte till våren med din möbelbeställning, utan beställ istället under lågsäsong under höst/vinter så har du dina möbler  redo när första vårsolen kommer. Det blir nämligen lätt långa leveranstider när alla beställer möbler på våren.

Undrar du något får du såklart gärna höra av dig till oss, kontaktuppgifter hittar du här. Vill du se möblerna i verkligheten är du varmt välkommen till vår butik i Kaxholmen utanför Jönköping eller besök vår Visningsträdgård i samarbete med Lina på @naturligform utanför Stockholm. Kontakta henne på info@naturligform.se för att boka en tid.

Kombinationer

Det kan vara svårt att veta hur du ska kombinera våra betongmöbler tillsammans. Hur många stolar får egentligen plats vid bordet och vilka bänkar och soffor passar till vilka bord? Här nedan hittar du några av alla kombinationer du kan välja mellan, men du gör självklart precis som du själv vill!

Matbord

Betongbord 70

Betongbord 70 + 2 st Betongpallar

Betongbord 70 + 2 st galvade stolar

Betongbord 120

Betongbord 120 + Betongsoffa 120 + Betongbänk 120

Betongbord 120 + 2 st Betongbänk 120

Betongbord 120 + 2 st galvade stolar + Betongbänk 120

Betongbord 120 + 4 st galvade stolar

Betongbord 180

Betongbord 180 + Betongsoffa 180 + Betongbänk 180

Betongbord 180 + 3 st galvade stolar + Betongbänk 180

Betongbord 180 + 2st Betongbänk 180

Betongbord 180 + 6 st galvade stolar

Betongbord 240

Betongbord 240 + 4 st galvade stolar + 2 st Betongbänk 120

Betongbord 240 + 4 st Betongbänk 120

Betongbord 240 + 8 st galvade stolar

Loungeset

Loungebord 120 + 2st Loungesoffa 120

Betongbänk 120 + 2st Loungesoffa 120

FAQ – Vanliga frågor och svar

Är era möbler helt underhållsfria?
Ja, i princip! Står din möbel utomhus kan det såklart bli smutsigt. Skrubba då bara möbeln med en svamp med såpavatten och spola sedan av med trädgårdsslangen.  

Du kan även välja att impregnera betongen om du vill (de är impregnerade vid köp), impregnering hittar du här. Detta är dock inget måste. 

Hur lång leveranstid är det på era möbler?
Klicka här för att se våra leveranstider just nu!
Våra betongmöbler gjuts på beställning och har under lågsäsong ca oktober-februari vanligtvis en leveranstid på ca 1-3 veckor. Under högsäsong ca mars-september har vi vanligtvis en leveranstid på ca 4-8 veckor, ibland mer. Det är många som beställer våra möbler under våren/sommaren så vi rekommenderar verkligen att du gör din beställning redan under hösten/vintern så står de redo till våren.

Hur tar man bort fläckar från betongen?
Betong är ett levande material och betongskivorna kommer med tiden att få en patina på grund av väder, användning och matspill som ger karaktär.

Våra betongmöbler är impregnerade, och innebär att de stöter ifrån sig vätska. I vår webbshop säljer vi denna impregnering som senare kan användas vid behov. Det finns många andra olika impregneringar för betong ute på marknaden. Dessa används på egen risk. Du märker att du behöver impregnera om din möbel när ytan inte längre är hydrofobisk.

Du kan också välja att blötlägga betongen ofta om du väljer att inte impregnera om dem. Detta gör att fläckar inte absorberas lika lätt eftersom betongen redan är mättad med vatten. Men skulle en fläck uppstå, blötlägg fläcken ordentligt tillsammans med resten av bordet (för att det inte ska bli en mörkare “vattenfläck” just där fläcken varit), detta påskyndar processen så att fläcken bleknar. Använd inte rengöringsblandningar med vinäger, ättika och liknande, detta detta förstör betongen.

Varför har betongytan ett rutnätsmönster?
Betongskivorna har ett armeringsnät i mitten av skivan för att de inte ska gå sönder. Våra bord är handgjutna och ibland hamnar armeringsnätet några millimeter närmre ytan, och då bildas ett svagt rutmönster på betongytan. Detta är alltså inte fel på möbeln, utan det är bara så de ser ut. Väderförhållanden kan avgöra hur mycket detta mönster syns och detta kan också blekna med tiden. 

© Copyright - Grafitgrå 2022