Skålar i Stengodslera

Vackra handgjorda keramikskålar av Lina, Naturlig Form @naturligform.ceramic

Varje ting är en unik produkt med sin egna form och känsla. Den är drejad i en stengodslera med chamotte i sig. Chamotten känns i strukturen och ger en fin känsla. Lera är ett fantastiskt naturmaterial och kan innehålla små ojämnheter, en naturlig del av av den färdiga produkten.  Stengods klarar varma temperaturer men inte stora temperaturskillnader. Tex lägg inte kall mat och ställ i en varm ugn, då kan de spricka.
Ett fat som tål livet. Låt det stå framme ute eller inne och låt det användas var dag och så kan det sen förhoppningsvis ärvas vidare till nästa generation.

 

1699 kr2499 kr

Rensa
Lerans process startar med att knåpas länge och väl. Sedan drejas formen fram. När den sen är läderhård bestickas föremålet och man formar tex fotringen. Sen skröjbränds den till en topptemperatur på 950 grader i 28 tim. Därefter glaseras föremålet för att igen brännas till en topptemperatur på 1240 grader i 36 timmar. Efter denna långa och spännande process är föremålet färdigt för att hamna i dess hem.
Bestick kan ge grå märken på keramiken. Allra bäst att använda träbestick att ta maten ur de stora serveringsfaten. Det är bra att använda glansmedel när du diskar i diskmaskinen  för att förebygga märken.
Märken av bestick godtas inte som reklamation.
Variant

1, 2, 3, 4, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 14

© Copyright - Grafitgrå 2024