Hemma hos Calle & Angelica

Vårt hus är ett levande konstverk

-Det är ett levande konstverk. Så beskriver Calle Jonzon deras hus ”Villa Angelica”. Tillsammans med en arkitekt har han och hans fru Angelica förverkligat sina idéer och skisser. Med frågan, ”Hur får man själ i ett nybyggt hus”, har de med tidlösa material i fokus skapat ett varmt och inspirerande hem. Ett hem där kreativiteten dansar i alla rum och där alla som bor sätter sin personliga prägel. Här är inte trenderna som är i fokus, utan människorna som bor i det.⁠

Och ett konstverk är det verkligen. Från mötet de tidlösa materialen emellan till detaljerna som gömmer sig lite varstans i huset. Skolans verk klär väggarna. Utefter årstider eller det barnen läser i skolan. -När äldsta grabben läste om fåglar bytte jag ut och hängde upp en tavla om fåglar här över trappan berättar Calle.  Att hemmet får leva med är viktigt för Calle och Angelica. Att det inte bara ska vara snyggt utan berätta om livet. -Att det ska berätta något om oss är superviktigt fortsätter han.  

Här är tidlösa material och livet byggstenarna

Inredning som berättar om livet

Skoltavlor på flera platser i huset

Det finns mycket böcker. Inte bara i bokhyllor utan även på fönsterbrädor eller exponerade på skåp. Just för att Calle älskar böcker. Jag är just nu igång med att göra en bokhylla från golv till tak på övervåningen berättar han. Ja, projekt finns det gott om och det är det som är så härligt. Här följer och lever man med känsla, ut i fingerspetsarna. Böckerna som är ett återkommande inslag i inredningen gör hemmet levande och de murade väggarna och träfönstren ger huset dess fantastiska karaktär. Skulle jag beskriva huset med ett ord skulle det vara just Konstnärligt. konst – närliggande -ärligt. Hur Calle beskriver de tankar de har kring deras hem får mig att känna just dessa tre ord. Att det ska andas nära, vara levande i nuet, vara ett ärligt hem där människor får ta lika stor plats och vikten av det konstnärliga. Missa inte att ta del av hela vårt live och hör honom berätta.

”När äldste sonen läste om fåglar bytte jag ut den stora skoltavlan i trappen mot just en med fåglar ”

– calle

Vill du se mer?

Historia & arv

”Jag tycker det är väldigt roligt att jobba med vad saker kommunicerar om oss som bor i huset”

– Calle

© Copyright - Grafitgrå 2024