Bordsljusstake Lågan

Bordsljusstake Lågan är tillverkad i stål och finns i tre olika färger i tre olika höjder. Välj 3-pack för ett billigare pris! Komplettera gärna med golvljusstaken i samma design. Ytan har en industriell känsla och har bland annat kvar märken efter svetsning och tillverkning, så varje ljusstake är helt unik.

459 kr1499 kr

Färg
Rensa
  • Tillverkad i Sverige
  • Välj 3-pack för billigare pris
  • Såldes förr av Röshults

"Den ger oss liv. Lågan, vars närvaro speglar en framtid av förhoppning. Här blir du som buren av stunden. Värmen som bor här vittnar om en plats inom dig. Den stilla lågan blir en symbol för nuet, för livet. Något som pågår. Här bor en tillit som öppnar nya dörrar. Här famnas sorg, här vilar tacksamhet och trygghet. Ur lågan kommer kraft till allt levande. Där en låga tänds, skapas en plats som tar dig vidare. Kanske finner du en ny väg här? Här räcker det att du finns till. I ljuset skingras mörkret och får oss att ana och se att ljuset är starkare. Att kärleken vinner tillslut och att allt är möjligt. För mitt i allt som sker finns Gud med - som är ljuset själv."

Bordsljusstake Lågan är tillverkad i stål och finns i tre olika färger i tre olika höjder. Välj 3-pack för ett billigare pris! Komplettera gärna med golvljusstaken i samma design. Ytan har en industriell känsla och har bland annat kvar märken efter svetsning och tillverkning, vilket gör att varje ljusstake är helt unik. Det medföljer ljusmanschetter till ljusen som är valfria att använda. Använder du de vita ljusstakarna utan manschett ser ljusstakarna ut som väldigt höga stearinljus, en vacker illusion.

Historian

Bordsljusstake Lågan är designad av Rickard Heldemyr och Grafitgrås grundare Elin Ginal. Idén till dessa ljusstakar växte ur att kyrkan behövde förnya sin scenrekvisita och bad om hjälp. Idén om att se ljus resa sig upp från marken kom tidigt.

”Jag önskade få känslan av en klunga, fånga storheten i en gemenskap.”

Ur detta föddes golvljustaken med sin enkla och genuina design.

”Det var viktigt att få till ett enkelt uttryck för att ge all uppmärksamhet åt ljuset.”

Produkten blev snabbt populär och tillsammans med Rickard Heldemyr började Elin producera de första golvljusstakar till privatpersoner. Senare fick de möjligheten att ge ut produkten under det småländska företaget Röshults och den kallades då ”Golvljusstake LO” och ”Bordsljusstake LO”. Nu har ljusstaken åter kommit tillbaka, denna gång under Grafitgrås vingar.

Vi är så glada att Grafitgrå fått omfamna en av Elin Ginals första produkter som blivit lite av hennes signum inom design. Såhär säger hon själv om produkten.

”Det är en av mina absoluta favoriter. Det känns fantastiskt roligt att få plocka hem den till vårt sortiment. Jag har många gånger drömt om att få ha den här tillsammans med våra andra produkter och nu blir den drömmen verklig.”

Ytbehandling

En variant av Bordsljusstake Lågan är tillverkad av obehandlat stål. Det innebär att stålet inte har någon som helst behandling i form av lack eller liknande.Vi på Grafitgrå gillar den industriella känslan, därför har vi valt att behålla alla märken, fläckar och repor från tillverkningen. Den kan också lätt rosta om den kommer i kontakt med fukt.
Den vita och greigea ljusstaken är mattlackade.

Storlek

3-pack, 35 cm, 50 cm, 65 cm

Färg

Greige, Obehandlat stål, Vit

NCS-färg

Greige: NCS S 3005 Y20R

Tillverkningsland

Sverige

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Bordsljusstake Lågan”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …

© Copyright - Grafitgrå 2024